Ecke rechts
Header Pic
 
Header Pic
Header Pic  PfeilDobrodošli / Welcome arrow Naši problemi arrow Socijalni problemi arrow Materijalno stanje Header Pic
Header Pic

Materijalno stanje

PDF Štampaj E-pošta

Image
Rat kao jednu od najvidljivijih posledica, za učesnika, ima osiromašenje i teško materijalno stanje kako pobednika tako i pobeđenih. Posle ovog našeg, nadamo se poslednjeg rata, narod se našao u veoma teškoj situaciji. Veliki broj invalida, među učesnicima oružanih borbi i civilima, veliki broj interno raseljenih i proteranih lica, među kojima veliki broj onih koji su direktno učestvovali u borbama, veliki broj porodica poginulih boraca i nemogućnost povratka proteranih i raseljenih u svoje domove, doprineo je veoma teškom materijalnom stanju. Razrušeni privredni objekti uz uništenu infrastrukturu i zastarelu tehnologiju u fabrikama koje su preživele razaranje, dodatni su opterećujuci faktor nemaštine.

Image
Svemu navedenom može se dodati i ekonomska blokada zemlje od strane međunarodne zajednice i politička nestabilnost u zemlji, što je uslovilo nemogucnost bržeg i delotvornijeg rešavanja problema. Ovo su problemi sa kojima su se suočili ratni veterani po povratku kući.

Uštedjevinu i kapital, koji su možda i imali, pojeli su inflacija i vreme. Nebriga i nemogućnost vladajućih struktura da omoguće narodu stabilnu privredu i bolje uslove života, naterali su ratne veterane da se na razne načine bore za preživljavanje.

Image
Jedan, veći deo, okrenuo se poslu od kojeg su i pre rata živeli ili su pokušali dodatnim angažovanjem da zarade prihod koji bi pomogao da njihove porodice počnu ponovo da žive normalno. Manji deo veterana okrenuo se kriminalnim aktivnostima, ili su nastavili da ratuju za druge (najamnici na raznim ratištima u svetu) pokušavajući da na taj način kapitalizuju svoje aktivnosti, stvarajući u javnosti pogrešnu sliku o ratnim veteranima Srbije.

Cilj naše organizacije je upravo uspostavljanje mogućnosti za poboljšanje materijalnog stanja ratnih veterana, porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida kroz instsitucionalnu uređenost i zakone. Cilj nam je da na taj način popravimo i sliku o veteranima u javnosti.

 
Header Pic
left unten
© 2019 Ratni veterani Srbije
right unten